Paresky Commons

Phillips Academy

Andover, Massachusetts

 

MBLA’s work at Andover is associated with the renovation of the historic Paresky Commons, a 1920s Colonial Revival dining hall and student center that serves as the heart and social hub of the campus. The building occupies one full side of a classic quadrangle designed by the Olmsted brothers. MBLA’s design expanded the entry terrace and stairs to provide a more generous and comfortable outdoor space, allowing for more easeful daily use and providing much needed space for special events. At the south end, a new terrace at the building’s lower level extends the busy student lounge outdoors, while the upper level creates a new social gathering space, acts as a vital pedestrian connection between the athletic complex and academic buildings, and provides access for emergency and service vehicles. Paresky Commons has earned LEED silver certification.

 

© mbla, inc . |   457 US Route 1 Suite 2 Freeport, Maine 04032   |   207.865.1080